Θέσεις & Στόχοι

Αισθανόμαστε βαριά την ευθύνη για την προκοπή μιας πόλης, όπως η Βέροια, με μακρόχρονη ιστορία και θα αγωνισθούμε για μια προοπτική ανάπτυξης αντάξια της. Οι θέσεις και οι στόχοι μας:

Θεσμοί – Δημοκρατικός Προγραμματισμός

Πιστεύουμε στη συμμετοχική δημοκρατία. Στόχος μας ο Δήμος να αποτελέσει μία μεγάλη ομπρέλα προάσπισης των δίκαιων λαϊκών αιτημάτων με κινηματική παρουσία. Βασική αρχή μας η συνεργασία με τους κοινωνικούς, επιστημονικούς, επαγγελματικούς, πολιτιστικούς κ.α. φορείς του Δήμου και με τον δημότη. Θα ενεργοποιήσουμε το θεσμό των λαϊκών συνελεύσεων ενώ για σημαντικά ζητήματα θα αξιοποιήσουμε την δυνατότητα των δημοψηφισμάτων που δίνει ο «Καλλικράτης».

Κοινωνική Πολιτική

Στις προτεραιότητες μας η εφαρμογή προγραμμάτων κοινωνικής πολιτικής για τον χειμαζόμενο συμπολίτη, το παιδί, τη γυναίκα. Επειδή δεν μηδενίζουμε κάθε καλό προηγούμενο, θα χτίσουμε πάνω σε όσα παραδίδει η απερχόμενη Δημοτική Αρχή και θα συνεργασθούμε με φορείς που ήδη φροντίζουν για το παιδί, τη γυναίκα, τα άτομα με ειδικές δεξιότητες.

Πολιτισμός-Τουρισμός

Ο Πολιτισμός μπορεί να εξασφαλίσει ανταποδοτικά οφέλη. Η Βέροια, η και μικρή Ιερουσαλήμ αποκαλούμενη, διαθέτει πλήθος μνημείων που μαρτυρούν πλούσιο ιστορικό κα θρησκευτικό παρελθόν σε βάθος αιώνων. Τα μνημεία αυτά αποτελούν πόλους ικανούς να προσελκύσουν αξιόλογο τουριστικό ρεύμα. Ο αρχαιολογικός χώρος της Βεργίνας, ένας από τους σπουδαιότερους της χώρας, προσελκύει ήδη χιλιάδες επισκεπτών ετησίως. Πρόθεση μας η δημιουργία Γραφείου, που σε συνεργασία με συναρμόδιους φορείς, θα μελετά και θα προωθεί ενέργειες για αυτό τον σκοπό. Για τον εμπλουτισμό της καθημερινότητας μας με εκδηλώσεις πολιτισμού, θέση μας η συνεργασία της ΚΕΠΑ, του ΔΗΠΕΘΕ και του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης Αθλητισμού Παιδείας και Προσχολικής Ηλικίας με τους αντίστοιχους συλλόγους του Δήμου για την παραγωγή γεγονότων πολιτισμού και αθλητισμού μέσα (και) από τις ίδιες δυνάμεις και δυνατότητες μας.

Κυκλοφοριακό

Για την πόλη της Βέροιας έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, μετά και την αποκαλούμενη ανάπλαση, θεωρούμε ότι μία ριζοσπαστική λύση μπορεί να είναι λειτουργική. Δημιουργία θέσεων στάθμευσης σε χώρους στις τέσσερις (4) εισόδους της πόλης, με αντίστοιχους σταθμούς ταξί και πυκνή αστική συγκοινωνία με μίνι λεωφορεία από και προς το κέντρο.

Έργα

Ολοκλήρωση όσων έργων εκκρεμούν. Βελτιώσεις και μικρά έργα υποδομών σε Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες. Βασική μας επιδίωξη, έργο πνοής για τον Δήμο μας, ο δρόμος Βέροιας -Βεργίνας, που από τον απερχόμενο Αντιπεριφερειάρχη και πρώην Νομάρχη πολλές φορές μνημονεύθηκε αλλά ουδέποτε υλοποιήθηκε.

Πρωτογενής –Δευτερογενής Τομέας

Ένας Δήμος δεν ασκεί αγροτική πολιτική. Μπορεί όμως και πρέπει ένας Δήμος σαν το δικό μας να πρωτοστατεί για την ενίσχυση αυτού του παραγωγικού τομέα συντονίζοντας δράσεις, πρωτοβουλίες και -αν χρειάζονται- δυναμικές κινητοποιήσεις. Αυτή θα είναι η πολιτική μας για τον πρωτογενή τομέα που είναι άλλωστε η βάση της τοπικής μας οικονομίας αλλά και του δευτερογενούς τομέα, ο οποίος αξιοποιεί την πρωτογενή παραγωγή.

Περιβάλλον

Οραματιζόμαστε έναν Δήμο απαλλαγμένο από αιτίες ρύπανσης και για αυτό θεωρούμε απόλυτα απαραίτητη την συνεργασία με Οικολογικές Ομάδες και Κινήσεις, με τα Σχολεία, με Αγροτικούς και άλλους Συλλόγους. Σε ότι αφορά την διαχείριση των απορριμμάτων θεωρούμε ότι είναι σωστός ο προσανατολισμός η λύση να δοθεί μέσω της Περιφέρειας.

Τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Βέροιας έκανε βήματα προς τα πίσω με ευθύνη και της σημερινής δημοτικής αρχής, γι αυτό αρχικά χρειάζεται ένα νοικοκύρεμα. Δεν θα γκρεμίσουμε ότι μέχρι σήμερα έχει γίνει, αλλά οπωσδήποτε σε ότι αφορά τη λειτουργικότητα της πόλης, θα κάνουμε ουσιαστικές βελτιώσεις.

Η Βέροια τώρα χρειάζεται Δήμαρχο και Δημοτικούς Συμβούλους αγωνιστές για τις ανάγκες της και όχι για την δική τους πολιτική ανέλιξη. Δήμαρχο και Δημοτικούς Συμβούλους αποφασισμένους να αγωνισθούν, να διεκδικήσουν και να συγκρουσθούν αν χρειασθεί. Έχουμε την βούληση για μια τέτοια πολιτική...